Portret van Willem-Alexander en Maxima

Facebooktwitterpinterest

Wat is er leuker dan op de foto te gaan als de koning of de koning tijdens Koningsdag? Maak dit vrolijke portret van Willem-Alexander en Máxima, knip het hoofd uit en jij bent de ster van de dag!

 

Benodigdheden

Je hebt het volgende nodig voor het portret van Willem-Alexander en Maxima:

  • Karton
  • Potlood
  • Verf en penselen
  • Stanleymes
  • Boormachine
  • Lint

Werkwijze: portret Willem-Alexander en Máxima

Teken de koning en de koningin op een groot vel stevig karton uit de hobbywinkel. Meet je eigen gezicht of het gezicht van een kind, zodat je ongeveer weet hoe groot het gezicht van de koning en de koningin moet zijn. Wil je het op een schilderij laten lijken, teken dan ook een rand om het portret.

Portret Maxima

Portret Willem-Alexander

Zodra je tekening helemaal naar wens is kun je deze gaan inkleuren met verf.

Op de foto als Maxima

Als het portret helemaal droog is kun je gaan snijden. Leg het karton op een snijplank en laat deze over de rand hangen. Gebruik een scherp Stanleymes en begin te snijden met rustige halen zodat je het karton niet beschadigt.

Portret Willem-Alexander en Maxima

Vul de lijnen van je tekening in met zwarte verf zodat de tekening goed naar voren komt. Als laatste boor je twee gaatjes aan de bovenkant van het portret en haal je er en lint doorheen. Hang de portretten zo op dat je zowel aan de voorkant als aan de achterkant kan staan. Je kunt de namen of een logo er op schilderen. Er doorheen kijken en lachen!

Portret van Maxima

Deze portretten zijn gemaakt voor De Gouden Klomp, Nederlandse school aan de Côte d’Azur.

Op de foto als Willem-Alexander